света Петка

Духовен център
Света Петка
при храм Света Троица
гр. Добрич, Варненска и Великопреславска Митрополия

   

 

 

 

пишете ниначало

как да се държим в храма
молитви
е-библиотека
църковен календар
въпроси
за децата
събития
спонсорство
контакти
връзки

 

 

 

за храма духовен център младежки клуб църковен магазин
неделно училище библиотека социална трапезария сиропиталище

 

Сиропиталище

 

изглед отвън

Строежът на сиропиталището започна през 2002г. с помощта на дарения от миряните.

Социално-инвестиционният фонд към Социалното Министерство отпусна над 84 000 лв. за доизграждането на приюта. С част от тези пари бяха обзаведени спалните помещения и се изгради газово-отоплителната инсталация. Останалите средства ще бъдат преведени, след като бъде получен лиценза. Те ще са за издръжка на персонала, който ще се грижи за децата на смени.

Настоящият кмет на Добрич - г-жа Детелина Николова - също дава голяма подкрепа. Предвидено е довършване на ВиК-инфраструктурата. Домът ще разполага и със собствен лекарски кабинет. Оборудването за лечебницата вече е обещано от добричката болница.

изглед от стаите

Децата ще бъдат препоръчани на църковното настоятелство от общинския отдел за закрила на детето. Те биха могли да помагат в стопанството, което ще се изгради върху църковна земя. Освен това децата ще растат под постоянните грижи на Църквата и ще получат православно възпитание.

В общността около храма и в стопанството децата без семейства ще бъдат научени да се трудят и живеят заедно. В християнската среда обградени с любов и в постоянна връзка с Бога и с църковните тайнства, децата ще могат да намерят своя път в живота и да развият своите таланти.

 

за храма | духовен център | въпроси | контакти | Духовен център "Св. Петка" ©
гр. Добрич 2005